Осми март - ден на жената или ден на майката?

Вечната дилема...оказва се , че не всеки знае какво се чества на 8-ми март. Всъщност това е празник за всички жени, независимо дали тя е твоя майка или дъщеря, съседка или баба. Всяка година на този ден можем да видим по улиците мъже с букет в ръка. А жените нетърпеливи да получат „ своя ден“, радостни, че има ден, в който ще се почувстват 'жени', да се поглезят и повеселят. Много от жените смятат, че жената трябва да се уважава и почита не само на 8-ми март, но и на 7-ми март, и на 9-ти, във всеки един ден от годината. И двете страни имат право, но нека разберем защо по-точно 8-ми март се чества като ден на жената.

Причината за отбелязването на специален ден на жената са многобройните протести за подобряване на условията на труд, породени от бурната индустриализация в началото на 20-ти век. Най-известният и масов протест на жени е през 1908 г. в Ню Йорк, в който се включват 15 000 жени. С течение на времето борбата става по-сериозна, започват да се борят и за подобряване на ролята на жената в семейството. Жената не трябва да бъде само домакиня и майка.Бракът трябва да бъде обединение на равноправни партньори. С много труд и общи усилия, жените успяват да постигнат това равноправие, въпреки че тази битка ще бъде вечна.

Така че, със сигурност жените са заслужили поне един специален ден в годината, посветен единствено на тях. И макар споровете и дискусиите да продължават – трябва ли жената да има специален празник или трябва всеки ден да бъде празник на жената – денят се отбелязва и почита. Независимо какво мисли всяка жена за този празник, тя заслужава да бъде уважавана, обичана, глезена и почитана всеки ден от годината.

А какво по-хубаво ако можете да откриете подходящия подарък – изненада, за да накарате жената да се чувства още по-специална. В нашият сайт за колективно пазаруване може да попаднете на невероятни, изгодни и иновативни предложения. Ако вашата жена или майка обича кулинарията и проявява интерес към тази сфера, ние сме точният избор за вас. Ако пък обича да изглежда добре,  да се поддържа и грижи за външният си вид, може да предложим качествени продукти за коса, лице и тяло. За малките Ви „принцеси“ ще откриете широка гама от детски играчки и занимателни игри, развиващи креативността на най-малките.

Продуктите в нашият онлайн магазин Spestete.bg са с гарантирано качество, на ниски цени и бърза доставка до дома или офиса.
Коментар

Captcha


Препоръчани продукти

UV лампа  за  маникюр - Nail Dryer
UV лампа  за  маникюр - Nail Dryer-foto2
UV лампа  за  маникюр - Nail Dryer-foto3
UV лампа  за  маникюр - Nail Dryer-foto4
-71%
TOP

UV лампа за маникюр - Nail Dryer...

8.80 лв. 30.00 лв.


С UV лампата за маникюр ще постигнете професионални резултати в домашни условия! Радвайте се на здра..

Революционно кухненско ренде - Nicer Dicer Plus
Революционно кухненско ренде - Nicer Dicer Plus-foto2
Революционно кухненско ренде - Nicer Dicer Plus-foto3
Революционно кухненско ренде - Nicer Dicer Plus-foto4
Революционно кухненско ренде - Nicer Dicer Plus-foto5
-73%

Революционно кухненско ренде - Nicer Dicer Pl...

15.99 лв. 59.00 лв.


Лесно, бързо и ефикасно рязане на зеленчуци, плодове, месо, сирене и свежи подправки с кухненско рен..